dissabte, 8 de novembre del 2008

24 -- D' ACORD, SI SENYOR, D'ACORD... - GRÀFIC 1919

Gràfic del març del 1919, guardats per el meu pare.

Els espectales de Barcelona.

-En tots els teatres la mateixa obra !!!! - Silenio
----------------------
8 – 11 – 08 ............POSTRES.- Per la tarda ha tornar a la barraca. Ha trobat els estris i com que les tomaqueres, albergínies, pebrots,melons, etc. es reguen amb sols obrir les corresponents aixetes, ell té temps de sobre de fer quatre o sis o deu ratlles, que no ve d’una, i ja està, el politiquet, vulgar com és ell a posar-se amb els seus majors que prou querelles hi ha tingut i encara que sempre l’han fet perdre, ell sap que la veritat seva no se l’hi menja ningú, però que ha de dir, marxar del lloc amb un – Adiós muy buenas i ja us ho fareu, jo ja us he avisat, recristo.
Al cap d’un ratet que se’n ha anat a veure com circulava lo de les aigües per els crestalls ja li he trobat la seva becada escrita.Els partits en les seves declaracions de intencions ens deixen bocabadats. Després, en la realitat del dia a dia, ja és una altra cosa, Quan fan acords amb altres companys contraris, això d’altra Pe, escriuen els punts d’encontre i els discordants. Després, ja, ja, fan els que els convé. Ara, sobretot l’acord.
Sí, sempre l’acord de que tenim un lloc de treball pagat i que cap desacord es pot posar d’acord per perdre’l.
Que amb allò que dius has quedat malament, ho ha dit com a segretari - ve de segre i de segrest – d’organització, i així no es perjudica a ningú. Si un dels seus pregunta:
- Que pleguem?
- Hi ara, NOOOOOOOOOOO! Això maiiiii! Tenim tantes coses en comú: el nas, la boca... la corbata, la cartera... el cotxe...
Fills meus, res, no us hi poseu que quedareu malament, molt malament.
Han estudiat per fer acords, sí, acords encara que estiguin en desacord. Clar, acord pels desacords que no posen en desacord res, per que tots estiguin al estrat, a l’escenari, al podi.... D’Acord, si, si ,si, si, d’acord.Acord de les seves misèries. S’hauria de prohibir el diner. No se si hi hauria tanta FAM... de diner i menys FAM de gana i de l’altra classe de misèria que ara abunda a tocar i que potser molts de nosaltres no escaparem.Ja tornava de veure lo de l’aigua i jo he fet mutis per el foro. Ja tenia el que buscava. Si em trobava allí no ens posaríem d’acord en si publicava l’escrit o... Abans del descord he preferit com ell el meu acord.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

AQUAREL·LES - FLORS.- A.F.S.

GRAFICS QUE GUARDAVA EL MU PARE-- ANY 1919