divendres, 14 d’agost del 2009

PRIMER ERA L'ALEIXANDRE EL MAGNE, DESPRÉS--- escrit per al Joc Literari nº 121 proposta de J. Tibau.

Escrit per al Joc Literari 121, proposta de J. Tibau.

No he sapigut fer-la més gran, treballo ara amb Google Crome.

Els he tingut i tinc un apreci especial a aquestes bestioles. Avui voldria fer-li un homenatge senzill a un amb qui convisquérem junts bastants anys, La seva mare li ensenyà de pujar als ametllers fins a l’última rama per que les raboses a les nits no el liquidessin. Les batusses que tenien els dos era per fer una pel·lícula. Vull dir que li dèiem com he batejat al del conte i que un dia va desaparèixer, segurament la rama on era es trencà i la rabosa baix el va entomar...

...........................................................

PRIMER ERA L'ALEIXANDRE EL MAGNE, DESPRÉS...

Per la seva rècula era considerat l’Aleixandre el Magne... Fins tenia un ull verd que el distingia de mascles i femelles. Poderós, no tenia rival però si enemics i potser traïdors.

Es disposava a entrar en el casal, la casa pairal de la seva nissaga. El conestable deixava per els de la seva espècie oberta la botera per que entressin i fins per que es salvessin de la bocada d’un gos, l’etern enemic.

Entrà el cap i les potes davanteres i sentí un cop a l’esquena. Llom i panxa opressos.. Penjat a dos bandes, impossible de lliurar-se i d’avançar i recular. Dins era fosc, però els seus ulls contemplaren la enemiga pitjor encarada a ell, la que rebutjà a fer-li magarrufes davant d’altres, ara amb boca ensenyant queixals i les potes obrint espines de roser acariciant-li amb furor els nassos. A l’altre costat un masclet amb les mateixes armes ensalivant les grapes ... Poca defensa tenia l’Aleixandre.

Els contraris podent avançar i recular a conveniència ho portaven tot a favor, ell com el blanc dels escarnis i de les armes dels enemics, era l’hostatge, ell, lligat de mans i peus en el turment de la forca.

Els instants eren segles, ... baldat per l’opressió a l’esquena que resistia amb el dolor afincat en el ventre, i les grapades dels insurrectes desfigurant la seva figura, ara, sagnant ... Ni en un esbarzerar hauria patit més. Les potes de darrere s’esbadocaren penjades i cap i grapes davanteres ja afluixaven en una pregària de clemència que no arribaria mai.

Espatarrat i amb el cap com coll trencat i sotmès aguantava amb un bleix sincopat de destroça.

- Sembla que ja no se’n sortirà d’aquesta. Que em torni a insultar davant d’altres...- joiosa deia la femella desatesa amb befa en el seu dia.

Els improperis del masclet els escoltava l’Alexandre pensant que si mai tornava a ser...

Quan el conestable el trobà, el donà per aniquilat, ja inservible per el que el mantenia, i el llençà a baix del corral...

Sabia que el ribàs, que li ensenyà la mare per salvar-se dels gossos seria el millor lloc per regenerar-se i rodolant es deixà caure per l’espenyall fins arribar a la fita.

Atropellat i baldat, sagnant ... Els ulls clucs i lleganyosos la seva ment maquinava el desori, jurant-se ser el Gran, no el Magne Aleixandre quan baixés del ribàs en sa sèptima vida.

.......................

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

AQUAREL·LES - FLORS.- A.F.S.

GRAFICS QUE GUARDAVA EL MU PARE-- ANY 1919