dimecres, 10 de desembre del 2008

61 - VOLEN IMPOSAR SES LLEIS -- gràfic de 1919.

Gràfic guardat per el el meu pare. Maig de 1919.
Paradoxa
- Ja veus si és llarga la cua, ...! Doncs ve del Corto de Guadalajara.
-----------------------
10 - 12 - 08... POSTRES.- En eix mon que volem tant perfecte, es deia el politiquet, en que els anacronismes religiosos i els anacronismes agnòstics ens imposen ses lleis, o volen imposar-les, veiem que quan la dona es cedeix sigui amb diners o sense,és dolenta, repudiada pels mateixos que la compren – ja ho deia sor Juana Inés de la Cruz ( Hombres nécios que acusais a la mujer sin razón.... de lo mismo que culpais... )
Quan és mare dins el matrimoni és bona, però fora també és o era mal vista. En canvi, del home s’accepta, que és un D. Joan i ell, l’home pot fer-ho tot en eix sentit o quasi tot. Es veu amb bons ulls quan paga com si fos un servei i no cal dir és alabat quan fa d’abegot per engendrar la abella reina. Crec que molts es creuen que la dona és una propietat seva, que no té albir propi.
Ara bé. Si la dona no es ven i l’home no compra, Pura utopia,... tindrem l’equilibri?
Falta educació des del principi i continuar ensenyant sense amagar res. Però es rebel·laria el negoci del SEXE? Quasi ho compararia a les GUERRES, si no hi hagués armes... es minimitzaria, acabarien les lluites? Per que el negoci és el negoci...Rebrotaria amb més força.... No més cal que a un li diguin NO, per que li vinguin ganes de dir SI...

Bé, seguem passions desordenades i sentiments impropis i... negocis il·lícits, aleshores, ens exposem a fabricar dones i homes híbrids que no experimentaran de veritat cap sensació i no es desviaran del camí rectament posat? Autòmats... Voldria, potser, no fer savis si no persones en el més estricte sentit de la paraula. Persones educades en totes les facetes de la seva vida i no inculcar sols el diner, la competència entre gèneres, el relegar al qui no segueix el patró establert, etc ... Una educació integral... No sé si ningú escoltarà eixa proposta, veritat? Quedem-nos amb la iniciativa... Deuen quedar encara molts milions d’anys d’evolució, qui sap que tindran els nostres predecessors ... Utopia ? Realitat ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

AQUAREL·LES - FLORS.- A.F.S.

GRAFICS QUE GUARDAVA EL MU PARE-- ANY 1919