dimecres, 7 de gener del 2009

34 -- ORDINADORS GRANS I PETITS QUE PROSPEREN,

Gràfic guardat pel meu pare, maig del 1919.
EL AVIÓ QUE PASA....
I EL LLADRE QUE S'APROFITA.- TITO.
---------------------------
..7 - 1 - 09 --POSTRES.- D’ORDINADORS VA LA FESTA I QUE ELS APROFITI.
El menut ordinador li deia al gran i potent ordinador : - No et donis tanta manya en produir discursos pel nostramo, tant sols ha començat la legislatura, home...-. Treballador incansable el grandot tenia dins seu ja preparats els discursos de quatre anys de mandat del seu amo. – Feina feta, no hi ha destorb –deia satisfet.
En sa joventut, lector incansable dels clàssics literats i dels moderns i contemporanis estava al dia en la construcció de les pàgines lectives del seu superior. Alguna rectificació, sempre a temps, deixava en tot cas boca badats als opositors i positors.
El menut, que era sols com un uixer o conserge, però, així mateix, acaparava secrets,badomeries que circulaven per la zona de sa influència. Ell s’assabentà que el seu superior, es a dir, el cap de govern tenia obertes les bosses del diner i que amb seves mans entrava a sac, com un corb o picot fent canviar la història d’aquells diners. Millor dit i comprés, se’n apropiava.
La justícia, dona fal·laç, posà el nas i mans en el afer i just trobaren les bosses canviades. Les que devien estar baix la custòdia del cap buides i foradades per les ungles sense escrúpols. La balança justa justament manà. – Si te’n vols sortir amb bé d’eix episodi diposita tres bosses plenes a la meva ma -. Que content es ficà el cap de govern !! Ni restaven trenta al seu favor. Se’n assabentà d’això el conserge i digué al literat :

- Quins discursos faràs ara per tapar el forat de les bosses? El teu mandatari és ric, molt ric i ara pot pagar-ho tot, fins arruïnar als contrincants i contraris. Fins apujar-te de categoria i tracte més solemne i distingit -.

- Doncs, mira donaré les gràcies a tots per que en quatre anys he aconseguit fer ric al meu amo amb els meus discursos que han embadalit a correligionaris i opositors. Els he distret de manera que no s’han dat compte del sotrac de les bosses i no han pogut acusar de lladre al meu amo per que jo els desfeia tots els arguments. Així amb un tant per cent del que s’ha apropiat ha disfressat el desfalc i que el votin per quatre anys més -.

– Bé, com que ell es ric tu també ho ets, o no? Per que si no et paga amb escreix pots fer-li pota de gall i en el pròxim mandat retornar-lo al principi de la seva misèria. Vull dir que el tens baix el teu pal·li per que no el mulli cap tempesta que es pugui presentar –.
- El que em dius és interessant, però vull parlar de tu i amb tu en secret. És important. Donar-te les gràcies per tenir la delicadesa d’esborrar totes les proves concloents que m’afectaven a mi i a ell. Sense tu no hauria pogut arribar a la meta en un assumpte difícil i feixuc com aquest. No tot es fer discursos bons,no !! Des d’ara et nombro ajudant meu i naturalment amb el sou que tu vulguis, per que ara no s’ha de fer ric nostramo sol, NO, ara ja som tres i a parts iguals, al fi i al cap, si no fos per nosaltres, que faria aquest tontet?-.
Ja sabia des d’ara que fora secretillos de passadís i badomeries de rentador. Havia entrat en la plèiade dels ricatxos nou vinguts, que tant de greu sabia als rics d’herència que veien mermat el seu riu i feien esforços de flaquesa per controlar la situació de la seva aigua que se’ls escolava cap a camps de cultiu contrari.

Quines se'n pensa el politiquet !!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

AQUAREL·LES - FLORS.- A.F.S.

GRAFICS QUE GUARDAVA EL MU PARE-- ANY 1919