dilluns, 19 de gener del 2009

36 -- QUINES BROMES--- ENCARA VA EL FINANÇAMENT DE...

Gràfic guardat pel meu pare del juny de 1919.
ANANT PER L'ESQUERRA
- No ho dubteu, la propietat aliena és un robo... !!!
.............................................
19 - 1 -- 09 -------POSTRES .- QUINES BROMES,
encara va això de l’estatut i el finançament..
Està tot el nou Estatut del Estadet poblerí en vies de créixer. Quan l’empresa va néixer tots volien fabricar els seus articles i com en un guió teatral hi posaven ats, ets i uts i punts i comes i encara molt més per que els actors no tinguessin dubtes.
Quan el tingueren arreglat digueren: - Ha quedat molt bé -. Com que els empresaris necessitaven diner, ensenyaren el projecte al pare, padrí, tiets i fins a les empreses contrincants per fer adeptes i , a l’inrevés, els pararen els peus: - Aquest, aquest, aquest... articles no es poden fabricar o sigui que fora de l’estadillo -.
El guió va ésser retallat i fins es sentiren insults als que volien fer pa sense blat. Com que no s’entenien ho posaren a la consideració dels vells i caps grossos i advocats de cap de marge que entenien de tot allò.
Alguns es queixaren: - Això sols fa que endarrerir l’estrena de la fàbrica i la vella que tenim no serveix per el que hem de fabricar i ens demanen els clients -. Però com que els vells, son vells i no poden córrer, resulta que la cosa està parada i en mans del immobilisme. Veurem si quan faci bon temps les crosses caminen, és a dir, es posen en marxa per acudir a la cita o que els hi portin amb anganilles, i per favor, resolen amb bé i prediquen a favor dels amos de la fàbrica.
No és per res, no, una fàbrica nova és una fàbrica nova i els resultats seran millors i tots hi sortiran guanyant, amos socis i treballadors... I, si els contrincants volen copiar...? doncs, tindran elements de judici en els beneficis o pèrdues de la nova fórmula de fàbrica.
Au, deixeu-los hi fer, que tots hi guanyem... I si s’esbarren, que deia aquell,va per ells. Que voleu que vos digui, el NO en quasi tot és fer pensar en el Sí al contrincant. Després venen els ressentiments, enfrontar-se i al fi baralles i fer pensar en anar a posar la fàbrica en altre lloc.
I aquí en fan falta de fàbriques noves, que ja venen els xinos...
........................................

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

AQUAREL·LES - FLORS.- A.F.S.

GRAFICS QUE GUARDAVA EL MU PARE-- ANY 1919